untuk awak :)
3.05.2013, ϟ 1 shout(s)


Assalamualaikum. hi ? lama sesangat tak update blog ni. Dah berabuk and bersawang kot blog aku ni. *acummmmmm ! acummmmmm! haa , tengok dah bersin bersin dah . nampak sangat kot lama tak buka :)
actually today aku ada masa siket lagipun boleh lah update semua ceciter aku yang tak story kat korang semua. hehehe ^_^ .. 

okeyy , berapa hari lepas aniversary aku dengan my future husband *Muhammad Sanusi Ismail <3.
Acecehh ^^, sebenarnya 30haribulan tapi bulan february mana ada tarikh sampai 30 kan ?, so kami celebrate lah 28 hari tuh. Alhamdulilah aku ucapkan terlebih dahulu kerna Allah beri aku peluang untuk merasa kasih sayang dari seorang hamba nya walaupun kami hanya bercouple dan masih belum ada papa ikatan yang sah tapi kami juga ada memasang niat untuk mendirikan rumahtangga bersama-sama. InsyaAllah, suatu hari nanti bila semua nya kukuh dan stabil. aku juga memohon pada Allah agar hubungan ni juga berkekalan dan berpanjangan hingga lah ke syurga Al-jannah dengan restu family aku dan dia :)

Seriusly aku mengaku dalam hubungan ni aku lah paling banyak buat hal. buat dia geram and so on lah kan. Tapi dia Alhamdulilah memahami dan bersabar dengan karenah aku selama ni. Dalam tempoh perkenalan kami ni, memacam dugaan yang datang melanda sehingga kan kami ni hampir-hampir putus asa, subhanAllah tuhan je tahu macam mana keadaan kami ketika tuh. tapi Alhamdulilah kami jumpa cara penyelesaian nya. He is the ONE :) 

Aku tak mintak pun yang SOLEH sebab aku pun tak adalah SOLEHAH sangat kan. Aku gak tak mintak yang bergelar USTAD sebab aku pun tahu jauh untuk aku bergelar USTADZAH. Aku juga tak mintak yang HANDSOME , sebab aku pun tak adalah CANTIK sangat, sekadar hamba sesempurna kejadian yang Allah ciptakan :) tapi Cukup lah buat aku sekadar si Dia 'MENERIMA dan MEMAHAMI' diri aku ni seadanya. Cukup lah yang ada AGAMA dihati dan mengamalkan nye serta bersama-sama mencari jalan ke syurga ketika bahtera dilayarkan dan masjid dibina :) 

Aku sayang dia, Muhammad Sanusi Ismail kerna Allah . kerna Agama Nya , kerna dia seadanya. Ya'Allah kau berkati lah hubungan kami ini. Jauhkan lah kami daripada menghampiri lembah maksiat dan zina. Aku mohon kepada mu Ya'Allah. Ya'Allah aku tidak lah semulia KHADIJAH ,tak setaqwa AISHAH dan tak setabah FATIMAH , hanya AKU seorang wanita akhir zaman yang ingin menjadi Solehah. batu lah aku ya'Allah.  amin~

okeyy lah sampai disini saja. 2tahun11bulan . Muaaah :* take care :) salam


new past